Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Renteverleningsvoorstel 3 maanden voor aflopen rente

vrijdag, 1 juli 2011

De mededingingsautoriteit constateerde dat de hypotheekmarkt nogal wat overstapdrempels kent, die de concurrentie beperken. Het rente verlengingsvoorstel van uw bank is in de meeste gevallen niet het voordeligste voorstel. En doorgaans wordt u dit pas 1 maand voor het aflopen van de rentevaste periode toegezonden. Meestal een te korte periode om actie te ondernemen voor een vergelijk of alternatief.

Geldverstrekkers worden nu verplicht om hun hypotheekklanten uiterlijk drie maanden voor het verstrijken van de rentevaste periode een nieuw rentevoorstel te doen. Die maatregel treffen ministers De Jager (Financiën) en Verhagen (Economische Zaken) naar aanleiding van het recente NMA-rapport over de hypotheekmarkt.

Met het instellen van een uiterste termijn voor het doen van een nieuw renteaanbod willen de ministers een drempel wegnemen.

Bij uw huidige bank ontvangt u vaak een veel hogere verlengingsrente voor de nieuwe rentevaste periode dan bij een andere bank of voor nieuwe klanten. Dat betekent een flinke stijging van uw maandlasten! Niet leuk, maar er is een oplossing!

Neem hier vrijblijvend contact op voor een GRATIS TEGENVOORSTEL en bespaar veel rente!

gerelateerde berichten:

Rentevaste periode afgelopen? En nu?
Hypotheek verlengen. En nu?

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.