Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Verstrijken rentevaste periode. En dan...

donderdag, 23 juni 2011

Hypotheekverstrekker Delta Lloyd heeft onderzoek gedaan naar de situatie van hypotheekklanten bij het verstrijken/aflopen van hun rentevaste periode.

Uit dit onderzoek van Delta Lloyd Bank blijkt, dat slechts 11% van de hypotheekklanten overstapt naar een andere geldverstrekker bij het verstrijken van de rentevastperiode.

Hierdoor laat de gemiddelde consument veel geld liggen. Meestal kan de hypotheek bij het verstrijken van de rentevaste periode ook zonder boete ingelost worden. Wel zijn er dan nieuwe kosten voor een nieuwe hypotheek, dus er moet altijd goed gerekend worden of oversluiten zinvol en financieel zinnig is.

Banken en verzekeraars brengen bij het verlengen van de hypotheek vaak een hoge(re) rente in rekening dan voor nieuwe hypotheken. Het verschil met andere hypotheekverstrekkers kan momenteel oplopen tot 1,5% per jaar.

Bij uw huidige bank ontvangt u mogelijk ook een veel hogere verlengingsrente dan bij een andere bank. Dat betekent een flinke stijging van uw maandlasten! Niet leuk, maar er is een oplossing!

Rentevaste periode bijna afgelopen?
Vraag een gratis vergelijk verlengingsrente.


gerelateerde berichten:

Vragen en antwoorden bij verstrijken rentevaste periode
Hypotheekrente opnieuw vastzetten. En nu?
Delta Lloyd hypotheekaktie

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.