Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Enorme stijging aantal faillissementen in financiele sector

woensdag, 8 juni 2011

Het aantal faillissementen is in mei flink toegenomen. Vooral in de financiële sector gingen veel bedrijven bankroet. Dat blijkt uit de cijfers over de maand mei die Faillissmentsdossier.nl op 7 juni 2011 heeft gepubliceerd.

Het totale aantal faillissementen steeg ten opzichte van april met 22 procent.

Vergeleken bij mei vorig jaar was er zelfs een toename van 42 procent.

Faillissementen Assurantietussenpersonen

De toename lijkt deels een na-ijleffect van de crisis. Dat geldt zeker voor de financiële sector, waar het aantal instellingen dat onderuit ging in mei met bijna de helft groeide tot 116. Bij de financiële dienstverleners zat de pijn vooral bij de assurantietussenpersonen. ‘De markt voor hypotheken en levensverzekeringen is nagenoeg stilgevallen. Daardoor staat het water nogal wat tussenpersonen tot aan de lippen,’aldus Rienk Andriessen, woordvoerder van Adfiz, de vereniging van tussenpersonen. Ook de ‘tsunami aan wet- en regelgeving’ en het dreigende provisieverbod spelen de assurantieadviseurs parten. Adfiz gaat ervan uit dat het wetsvoorstel om de provisie per 1 januari 2013 te verbieden, steun krijgt van een meerderheid in de Tweede Kamer.

Volgens recent onderzoek draait eenderde van de tussenpersonen met verlies.

Faillissementen Regionaal

Regionaal gezien waren Zuid- en Noord-Holland de provincies waar het aantal faillissementen het sterkst toenam. In Zuid-Holland sloten in mei 202 bedrijven hun deuren. Ten opzichte van de maand daarvoor was dat een groei met maar liefst 62 procent.

(bron:Accountancynieuws.nl)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.