Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Nieuwe regels nekken intermediars

dinsdag, 7 juni 2011

Legal & General uit zich in het jaarverslag 2010 zeer kritisch over de opeenstapeling van nieuwe regelgeving die over het intermediair wordt uitgestort.

Algemeen directeur Legal & General Arno Dolders:

"Op het gebied van wet- en regelgeving lijkt er een wedloop aan de gang. De ene regel is nog niet ingevoerd, of een andere nieuwe regel wordt al weer aangekondigd. Het intermediair wordt daarbij geconfronteerd met een cumulatie van balansregel, bonusverbod, transparantie van beloning en een verbod op bovenmatige provisie. Daarnaast zijn er ook nog eens aankondigingen over wijzigingen van het deskundigheidsgebouw, toetsing van directe beloning en transparantieverplichtingen bij schadeverzekeringen.

En dat allemaal zonder dat de voorwaarden voor een eerlijke en goede concurrentieverhouding tussen directe aanbieders en intermediair goed zijn gewaarborgd.

Door de opeenstapeling worden zelfs de sterkste intermediairbedrijven in onzekerheid gebracht. Toezichthouders en politici trekken in toenemende mate de regie van onze bedrijfstak naar zich toe. Het is belangrijk dat zij zich verantwoordelijk voelen om niet alleen leiding te geven aan nieuwe wet- en regelgeving. Zij dienen zich ook ervan te vergewissen dat de invoering ervan niet ten koste gaat van het uiteindelijke doel: een beter geïnformeerde consument, die op een verantwoorde wijze een beslissing kan nemen. Voor complexe producten is daarvoor deskundig, onafhankelijk advies noodzakelijk."


(bron: InFinance)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.