Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

extra nieuwsbrief - Dag van de Scheiding 2013

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. Sinds 2010 wordt ieder jaar de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd. In 2013 is dat op vrijdag 13 september.

Doel is het verbeteren van het proces rondom een echtscheiding, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.


Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. De datum van de Dag van de Scheiding is dan ook niet voor niets gekozen. Vanaf 2010 wordt op of rondom deze datum waarop de eerste scheiding plaatsvond de Dag van de Scheiding georganiseerd.

Goed scheiden doe je samen.

Het klinkt gek, een dag benoemen om de echtscheiding centraal te stellen. Maar zo gek is dat eigenlijk niet niet. Een scheiding of het eindigen van de samenwoning, al of niet met kinderen, is een ingrijpende gebeurtenis met grote emotionele, financiële en fiscale gevolgen.

Daarom is het goed om er eens vragen over te kunnen stellen.

De scheidingscheck die u tijdens de Dag van de Scheiding kunt laten uitvoeren, biedt inzicht in keuzes die u maakt in specifieke scheidingssituaties. Ook krijgt u een beter besef van de gevolgen van bepaalde beslissingen ten tijde van scheiding.

Vrijblijvende informatie op Dag van de Scheiding

Tijdens het vrijblijvend contact, krijgt u bovendien de mogelijkheid om informatie in te winnen over scheiden, denk aan informatie over het ouderschapsplan en meer.

De toegevoegde waarde van advies en begeleiding, is dat een RFEA (Register Financieel Echtscheidingsadviseur) en Erkend Hypothecair Planner altijd beschikt over actuele deskundigheid en professionaliteit, kennis en ervaring.

Alle benodigde kennis is aanwezig in één adviseur. Hierdoor krijgt u altijd dezelfde heldere uitleg, begrijpelijk én juist advies.

Vanuit financiële en juridische deskundigheid zoekt de echtscheidingsadviseur samen met de betrokken partners naar oplossingen voor de financiële ontvlechting van het huwelijk of samenwoning.

De erkend echtscheidingsadviseur legt de financiële puzzel. Voor nu én later!

Neem gerust contact op.


regio: driehoek Amersfoort, Zwolle, Apeldoorn. Dus ook Harderwijk, Ermelo, Putten, Vaassen, Epe, Nunspeet.

Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.