Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Financieel echtscheidingsadvies en belastingaangifte

De meeste mensen gaan er na een scheiding financieel (fors) op achteruit en sommigen houden er zelfs schulden aan over.

Weet u wat u te wachten staat bij een (echt)scheiding? Wat de effecten van de scheiding zijn op uw hypotheek, pensioen en onderneming?

Weet u hoe u zich financieel beter kunt voorbereiden op een echtscheiding? De financieel echtscheidingsadviseur helpt u daarbij!


Inmiddels eindigt helaas 1 op 3 huwelijken in een echtscheiding. Oorzaak en ook vaak het gevolg van spanningen over geld is een echtscheiding. Zaken (op voorhand) goed regelen met elkaar is dan ook geen overbodige luxe en heeft niets met onromantisch te maken. Het kan juist veel helderheid en rust geven voor alle partijen.

Onderstaand treft u enkele situaties die beide partners in de gaten moeten houden bij een echtscheiding

Financieel echtscheidingsadvies en belastingaangifte?

Als u trouwt wordt u automatisch fiscaal partner. U kunt dan samen belastingaangifte doen. Als u gaat scheiden, kunt u er samen voor kiezen om over het jaar van de echtscheiding toch nog samen aangifte te doen. Op deze manier valt er maximaal voordeel te behalen met bepaalde aftrekposten.

Financieel echtscheidingsadvies eigen woning
Financieel echtscheidingsadvies en de fiscus
Financieel echtscheidingsadvies alimentatieverzekering
Financieel echtscheidingsadvies en uitkoop partner
Financieel echtscheidingsadvies en partnerpensioen
Financieel echtscheidingsadvies en de onderneming

Al deze zaken voegt de financieel echtscheidingsadviseur of hypothecair planner als puzzelstukjes samen en worden stap voor stap vertaald in een scheidingsplan met als laatste hoofdstuk: het netto besteedbaar inkomen na scheiding!

Zo krijgt u het beste inzicht in de financiële situatie na scheiding, want een scheiding is ook een nieuwe start en dan is het fijn te weten waar je financieel aan toe bent.

Met deze zaken kan de financieel echtscheidingsadviseur u helpen in een situatie van echtscheiding. Als professional beschikt de financieel echtscheidingsadviseur over alle benodigde kennis om bij de echtscheiding optimaal te adviseren en begeleiden over bovengenoemde zaken.

Contact over financieel echtscheidingsadvies? Gebruik het contactformulier

Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.