Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Extra nieuwsbrief: hypotheek omzetten kan tot 1 april 2013

Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft vandaag vrijdag 7 december 2012 aan de Eerste Kamer laten weten, dat huizenbezitters meer tijd krijgen om hun bestaande aflossingsvrije hypotheek om te zetten in een spaar- of beleggingshypotheek. Dit in antwoord op vragen vanuit het wetsvoorstel Herziening fiscale behandeling eigen woning.

De termijn voor aanpassing van aflossingvrije hypotheken wordt verlengd tot 1 april 2013

Aanvankelijk konden binnen het Regeerakkoord aflossingsvrije hypotheken tot en met 31 december 2012 worden omgezet naar andere (bank)spaarhypotheekvormen. Meerdere marktpartijen hadden aangedrongen op een langere termijn, omdat de toeloop bij de banken en bemiddelaars te groot was om alle aanvragen voor die tijd te kunnen afhandelen.

Huiseigenaren kunnen nog tot 1 april zonder fiscale consequenties hun (deels) aflossingsvrije hypotheek omzetten in een spaar- of beleggingshypotheek.

Op deze manier wordt de overgangstermijn voor deze groep gelijk getrokken met die voor mensen die een niet aan de hypotheek gekoppelde kapitaalverzekering willen omzetten in een vrijgesteld (bank)spaar- of beleggingsproduct. Zonder deze overgangstermijn zouden na 31 december 2012 afgesloten aan de hypotheek gekoppelde (bank)spaar- of beleggingsproducten worden belast.

In verband met de oorspronkelijke ingangsdatum van 1 januari was het bij meerdere geldverstrekkers al niet meer mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek om te zetten. Banken en geldverstrekkers lieten weten dat ze dat niet meer op tijd in orde zouden krijgen.

Minister Blok geeft nu dus wat meer lucht aan woningbezitter en aan adviseurs, bemiddelaars, klanten en kopers. Een goede beslissing!

Hebt u vragen n.a.v. deze nieuwsbrief? Stuur uw bericht.

Wij helpen u graag verder. Natuurlijk ook telefonisch via 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief)

Nieuwsbrief gemist? Ga dan naar het archief.

Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.